Verhuizen naar Singapore vanuit de Verenigde Staten - MoverDB.nl (2024)

Verhuizen naar Singapore vanuit de Verenigde Staten - MoverDB.nl (1)Ervoor kiezen om te verhuizen kan al stressvol zijn, maar verhuizen naar een heel ander land brengt nog meer ongemak met zich mee.

Als je overweegt om over te stappen van de Verenigde Staten naar SingaporeDeze gids vertelt je alles wat je moet weten - van visumvereisten tot verschillen in kosten voor levensonderhoud; van tips voor de gezondheidszorg tot regels over verhuizen met je huisdieren. Gesterkt als de tijd rijp is om de grote stap te zetten.

Snelle feiten over Singapore:

  1. Bevolking: 5,454 miljoen (schatting 2021)
  2. Officiële taal: Maleis, Mandarijn, Tamil en Engels en veel gesproken
  3. BBP per hoofd van de bevolking: $72.794 USD (schatting 2021)
  4. Willekeurig feit: Singapore wordt gerekend tot de kleinste landen ter wereld, met een oppervlakte van slechts 682 vierkante kilometer - de Verenigde Staten van Amerika zijn ongeveer 15.000 keer zo groot!
  5. Valuta: Singaporese dollar (S$). Vanaf eind 2023 is $1 = S$1,33, £1 = S$1,70, €1 = S$1,46, $1 CAD = S$1,00, $1 AUD = S$0,89.

Secties

1. Verhuiskosten naar Singapore vanuit de Verenigde Staten

De tabel hieronder toont de geschatte kosten voor het huren van een 20- of 40-voet container van verschillende fabrikanten. poorten in de VS en verschepen naar Singapore:

Oorsprong Haven20FT40FT
Charleston$1,200 - $1,600$2.000 - $2.600
Houston$1,100 - $1,500$1,900 - $2,400
Long Beach$1.000 - $1.300$1.800 - $2.200
Los Angeles$950 - $1.200$1,750 - $2,150
Miami$1,100 - $1,400$1,900 - $2,300
New York$1,200 - $1,600$2.000 - $2.600
Oakland$1.000 - $1.300$1.800 - $2.200
Savannah$1,100 - $1,500$1,900 - $2,400
Seattle$1,050 - $1,350$1.800 - $2.250
Virginia (Norfolk)$1,200 - $1,600$2.000 - $2.600
  • Alle cijfers zijn in USD;
  • De bovenstaande tarieven zijn slechts schattingen en kunnen zijn gewijzigd sinds dit artikel voor het laatst is bijgewerkt (juni 2024). Ze zijn gebaseerd op het laagste geschatte tarief van ofwel Vrachtos, iContainers of SeaRates;
  • Om een nauwkeuriger idee te krijgen van de kosten voor u, kunt u het offerteformulier bovenaan deze pagina gebruiken;
  • Zie ook onze gids voor internationale containerverscheping.

2. Hoe lang duurt het om van Amerika naar Singapore te verhuizen?

Er kunnen grote verschillen zijn in de duur van een verhuizing vanuit Amerika vanwege de uitgestrektheid van het land.

Laten we eens kijken naar een aantal staten van verschillende locaties in het noorden, oosten, zuiden en westen van het land om je een idee te geven van de verhuistijd bij een verhuizing naar Singapore.

  • New York naar Singapore - 28 uur, 50 minuten - $1,130
  • Los Angeles naar Singapore - 20 uur - $1,100
  • Minneapolis naar Singapore - 37 uur, 50 minuten - $1,600
  • Dallas naar Singapore - 30 uur, 55 minuten - $1,000

Deze duur dekt alleen de vluchttijd, dus er moet extra tijd worden toegevoegd om je van de terminal naar je eindlocatie te brengen.

3. Beperkingen verhuizen van de Verenigde Staten naar Singapore

Verhuizen van het ene land naar het andere brengt verschillende beperkingen met zich mee - de meest opvallende zijn de visumvereisten, die we in de volgende paragraaf zullen behandelen.

Hoewel iemand recht heeft op een verblijf van 90 dagen zonder visumaanvraag, is voor wie in Singapore wil wonen en werken een immigratievisum vereist, ook wel bekend als een geldige pas (werkvisum). Dit moet worden verkregen voordat je begint met werken in het land.

De gezondheidszorg in Singapore staat hoog aangeschreven als het gaat om de beschikbaarheid van zorg en behandelingen. De diensten worden gesubsidieerd of zijn gratis voor Singaporese burgers of mensen met een permanente verblijfsvergunning, maar voor de meeste mensen is een particulier ziektekostenplan nodig om zorg te ontvangen.

Als je medicijnen mee moet nemen uit de VS voor je verblijf in Singapore, moet je hiervoor waarschijnlijk toestemming vragen voordat je op reis gaat. Het is belangrijk om dit te controleren bij de Autoriteit voor gezondheidswetenschappen (HSA) voordat je op reis gaat om negatieve ervaringen te voorkomen.

Momenteel zijn er geen reisbeperkingen voor COVID-19, maar dit kan op korte termijn veranderen, dus je kunt dit het beste controleren op het moment van je reis om er zeker van te zijn dat je de meest recente informatie volgt.

4. Visumvereisten voor Singapore vanuit de Verenigde Staten

Naast een geldig paspoort heb je een visum nodig om Singapore binnen te komen als je er wilt wonen en werken. Voor toeristische doeleinden en reizen van 90 dagen of minder heb je geen visum nodig.

Er zijn veel verschillende visa beschikbaar voor mensen die in Singapore willen werken:

  • Singapore Employment Pass (EP) - voor personen die een baan zoeken in Singapore in een professionele sector
  • Singapore S-Pass - geschikt voor mensen in middenkaderfuncties (die minimaal $3.000 per maand verdienen)
  • Singapore Dependent Pass - geschikt voor kinderen en echtgenoten van houders van een tewerkstellingspas
  • Singapore Entrepreneur Pass (EntrePass) - geschikt voor mensen die een bedrijf willen starten of runnen in Singapore, waarbij het bedrijf 'innovatieve technologieën' heeft of met risico*kapitaal wordt gesteund.
  • Singapore Investor - dit is geschikt voor personen die willen investeren in Singapore om een permanente inwoner te worden

In alle gevallen moet je met een visumspecialist spreken om je te adviseren over je omstandigheden en altijd op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen in de regels.

5. Verschillen in kosten van levensonderhoud in Singapore

Verhuizen naar Singapore vanuit de Verenigde Staten - MoverDB.nl (2)
Hoewel dit artikel betrekking heeft op Singapore als geheel, variëren de huizenprijzen van gebied tot gebied, maar de onderstaande cijfers geven je een indicatie van wat er beschikbaar is tegen welke prijs.

In het algemeen wordt geschat dat de kosten van levensonderhoud in New York 15,4% hoger liggen dan in Singapore, waarbij de huur ongeveer 21,5% hoger ligt.

Maandelijkse huurprijzen in Singapore:

  • 1 slaapkamer flat (appartement) in het centrum van de stad: S$4,000+
  • 1 slaapkamer flat buiten het centrum: S$2,900+
  • Appartement met 3 slaapkamers in het centrum van de stad: S$7.600+
  • Flat met 3 slaapkamers buiten het stadscentrum: S$5.200+

Singapore Huizenprijzen:

  • Prijs per vierkante meter (10.7 square feet) te koop in City Centre: S$27,000+
  • Prijs per vierkante meter om buiten de stad te kopen: S$16.300+

Bron: Numbeo

6. Belastingverdragen in Singapore

Er is momenteel geen belastingverdrag tussen Singapore en de Verenigde Staten, wat betekent dat er geen actieve voorkoming is van dubbele belasting van inkomsten.

Je moet nog steeds elk jaar een Amerikaans expatbelastingformulier invullen bij de Amerikaanse overheid, met als enige uitzondering inkomsten die niet aan bepaalde drempels voldoen. Op dit moment is dit $13.850 voor een alleenstaande burger en $27.700 voor een getrouwd stel die samen hun aangifte indienen, maar deze cijfers kunnen veranderen.

De huidige inkomstenbelastingtarieven in Singapore variëren van 0% tot 22% afhankelijk van je verdienstatus voor inwoners en tussen 15% en 22% voor niet-ingezetenen.

Het belastingproces kan verwarrend zijn, dus je kunt het beste de hulp inroepen van een Singaporese belastingprofessional die je kan adviseren over wat er precies nodig is als het gaat om het indienen van je belastingaangifte in Singapore en Amerika.

7. Arbeidsregels in Singapore

Volgens de arbeidswetgeving van Singapore mag je niet langer dan 8 uur per dag of 44 uur per week werken. Een lunchpauze van een uur is verplicht en als je meer dan 44 uur per week werkt, krijg je overuren uitbetaald, meestal 1,5 keer je standaardbetaling.

Je kunt één 'rustdag' per week nemen, die onbetaald is. Je jaarlijks verlof wordt berekend op basis van de tijd die je ononderbroken bij het bedrijf in dienst bent geweest, te beginnen bij 7 dagen jaarlijks verlof en toenemend met het aantal dienstjaren.

Wat je werkomstandigheden ook zijn, het is belangrijk om je visum geregeld te hebben voordat je het land binnenkomt, zodat de overgang soepel verloopt. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van belastingen en eventuele gunstige programma's, zoals gezondheidszorgprogramma's, zodat je volledig op de hoogte bent van je rechten.

8. Gezondheidszorg in Singapore

Het gezondheidssysteem van Singapore staat op de 6e plaats in de wereld door de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit biedt zorg van hoge kwaliteit, wat leidt tot een hoge levensstandaard en een lange levensverwachting.

De drie belangrijkste zorgverleners in Singapore zijn:

  • Medisave
  • Medisheild
  • Medifund

Openbare gezondheidszorg wordt verstrekt aan inwoners van Singapore en mensen met een permanente verblijfsvergunning (PR). Expats moeten een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten om toegang te krijgen tot gezondheidszorg, of anders per geval betalen voor hun diensten.

Sommige werkgevers kunnen gezondheidszorgpakketten voorzien als onderdeel van hun beloningsprogramma's, maar de meerderheid van de expats zal een privéverzekering afsluiten om aan hun individuele behoeften te voldoen. Het is een goed idee om deze verzekering af te sluiten voordat je het land binnenkomt, zodat je gedekt bent bij eventuele ongevallen die medische hulp vereisen.

9. Regels voor het verhuizen met huisdieren in Singapore

Verhuizen betekent veel dozen met spullen - maar het kan ook een aantal bijzonder belangrijke harige vrienden bevatten! Als je naar Singapore moet verhuizen met een huisdier op sleeptouw, is dit wat je moet weten.

Het proces is gedetailleerd, maar hier zijn de belangrijkste punten:

  • Je huisdier moet een verplichte quarantaine van 10 of 30 dagen ondergaan voordat het de EU mag binnenkomen.
  • Je huisdier moet een microchip hebben
  • Je huisdier moet twee rabiësvaccins hebben en bewijs van een rabiës titertest
  • Je huisdier moet een distemper-vaccin hebben voor een hond, en een FVRCP-vaccin voor katten
  • Aanvullende parasietbehandelingen kunnen ook nodig zijn
  • Een gezondheidscertificaat van een erkende dierenarts is vereist, met goedkeuring van het USDA.

Je hebt een invoervergunning voor je huisdier nodig en je moet een quarantaineplaats voor je huisdier reserveren bij de aanvraag. Deze plaatsen zijn snel vol en kunnen zes maanden van tevoren worden gereserveerd.

Het kan een stressvolle ervaring zijn om er zeker van te zijn dat aan alle richtlijnen is voldaan, dus voor het gemak van zowel jou als je huisdier is het een goed idee om de hulp in te roepen van een verhuisspecialist voor huisdieren om wat van het giswerk uit het proces te halen, zodat je zeker weet dat je alles op een rijtje hebt wanneer het tijd is om te reizen.

10. Vergelijkbare steden

Verhuizen naar Singapore vanuit de Verenigde Staten - MoverDB.nl (3)
Singapore kan worden vergeleken met Maleisië, een buurland in Zuidoost-Azië. Beide landen hebben diverse economieën, met exportgerichte logistiek, industrie en natuurlijke hulpbronnen.

Hun klimaten zijn vergelijkbaar, beide worden gecategoriseerd als tropische locaties, met hoge temperaturen, inclusief een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag, vanwege hun ligging ten opzichte van de evenaar. Onweersbuien komen vaak voor, meestal 's middags en 's avonds, waarbij snel overstromingen kunnen ontstaan als gevolg van de hoge en intense neerslaghoeveelheden.

Maleisië en Singapore staan beide bekend om hun natuurlijke schoonheid, met een overvloed aan buitenactiviteiten voor zowel toeristen als autochtonen.

11. Voor- en nadelen van verhuizen van de Verenigde Staten naar Singapore

Misschien verhuis je voor een nieuwe baan, of wil je gewoon een heel ander land en klimaat uitproberen - wat je reden ook is om van de Verenigde Staten naar Singapore te verhuizen, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voor- en nadelen van verhuizen.

Voordelen van verhuizen van de Verenigde Staten naar SingaporeNadelen van verhuizen van de Verenigde Staten naar Singapore
Singapore biedt een stabiele en welvarende economie, met volop mogelijkheden voor carrièregroei.De kosten van levensonderhoud in Singapore zijn relatief hoog, vooral wat betreft huisvesting en privéonderwijs.
Singapore heeft een schoon en efficiënt openbaar vervoerssysteem, een moderne infrastructuur en een gevarieerd cultureel aanbod.Het land heeft strenge wetten en regels en de straffen voor bepaalde overtredingen kunnen streng zijn. Expats moeten de plaatselijke wetten en gebruiken kennen en naleven.
Singapore biedt een hoge levensstandaard, met uitstekende gezondheidszorg, onderwijs en een veilige omgeving.De beperkte ruimte in Singapore kan leiden tot een competitieve huizenmarkt en expats moeten voorbereid zijn op de dichtbevolkte stedelijke omgeving.

Wat u ook besluit, u moet de juridische factoren begrijpen die van invloed zijn op uw verhuizing - zorg ervoor dat u spreekt met De Amerikaanse ambassade en consulaten voor alle informatie die je nodig hebt.

Andere nuttige gidsen voor Singapore

  • 22 Beste internationale verhuisbedrijven in Singapore
  • Verzenden naar Singapore: Wat u moet weten
  • 12 beste plaatsen om te wonen in Singapore
  • 21 Geheimen over wonen in Singapore om te weten voordat je verhuist
Verhuizen naar Singapore vanuit de Verenigde Staten - MoverDB.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5569

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.